Strainii care doresc sa obtina cetatenia germana trebuie de luni sa treaca un test de cunostinte de istorie si legate de sistemul politic german, masura a carei eficienta este deja pusa sub semnul intrebarii, relateaza NewsIn.

Fiecare candidat, care nu dispune de o diploma care sa ateste un parcurs scolar in Germania, va trebui, in afara de formalitatile deja in vigoare, sa raspunda la 33 de intrebari legate de "viata in democratie, istorie si responsabilitate, precum si oamenii si societatea ".

Candidatul va trebui sa raspunda corect la cel putin 17 intrebari din testul de 60 de minute, care se prezinta sub forma unui chestionar-grila. Pentru fiecare intrebare sunt propuse patru raspunsuri.

In total, autoritatile germane au elaborat un catalog de 310 intrebari, ce poate fi consultat pe internet si care le permite candidatilor sa se pregateasca pentru acest nou examen.

"Testul este rezonabil si nu depaseste capacitatile nimanui", a asigurat ministrul de interne, Wolfgang Schäuble. Insa opozantii spun ca si germanii ar fi incapabili sa raspunda la unele dintre intrebari. Daca unele par sa nu puna mari probleme (Cine este cancelarul Germaniei?), altele necesita cunostinte mai aprofundate.

Unii considera un astfel de test ca fiind ineficient, in masura in care le-ar fi suficient candidatilor sa invete pe de rost raspunsurile pentru a fi siguri de reusita la test.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.