Agentia Associated Press a dezvaluit ca cele mai noi medicamente anti-SIDA au fost testate in SUA pe copii din orfelinate sau pe copii adoptivi, toti infectati cu HIV. Mai mult, majoritatea copiilor erau reprezentantii minoritatilor etnice.Experimentele au avut loc in cel putin sapte state americane.Investigatia a fost facuta de reporterii Associated Press. Victimele acestor experimente au fost copii cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani, iar programul a fost aprobat chiar de Ministerul Sanatatii.Unii micuti au urmat tratamente destinate atat copiilor, cat si adultilor.

Experimentul urmarea sa stabileasca dozele necesare, dar si efectele secundare.Multi dintre copii insa s-au imbolnavit sau, mai grav, au murit din cauza unor supradoze. In urma sesizarilor facute de ziaristi a fost deschisa o ancheta ampla.Legislatia americana interzice realizarea oricaror fel de experimente medicale pe copii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.