Centrul orasului Tbilisi este paralizat de manifestantii care denunta "agresiunea rusa", iar responsabilii georgieni spun ca este cea mai mare manifestatie din istoria tarii, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"Georgia este mai unita ca niciodata, un milion de oameni au iesit in strada" in orasele Georgiei, a declarat presedintele Mihail Saakasvili, in fata multimii stranse pe principalele artere ale capitalei.

"Este cea mai mare manifestatie din istoria Georgiei. Potrivit estimarilor noastre, mai mult de un milion de oameni iau parte la lantul uman din Georgia", a declarat viceministrul de externe, Guiga Bokeria.

Manifestantii, unii cu fetele pictate in culorile Georgiei, majoritatea agitand steaguri georgiene, se stransesera la inceput doar pe principala artera, bulevardul Rustaveli. Ei se pregateau sa formeze un lant uman. Manifestatii similare aveau loc si in alte orase georgiene, dar si europene.

Tbilisi este pavoazat de bannere pe care se poate citi "Stop Rusia", unele atat de mari incat acopera fatadele unor imobile. Pe una, de patru metri pe zece, este fotografia unei femei ranite in ofensiva rusa.

Cei care locuiesc de-a lungul bulevardului si in zona institutiilor au scos steaguri georgiene la ferestre, iar soferii si pasagerii autobuzelor agita, de asemenea, drapelul Georgiei.

Manifestatia are loc in ziua summitului UE extraordinar, dedicat conflictului ruso-georgian.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.