UE va efectua o reevaluare a relatiilor cu Rusia, in conditiile conflictului din Georgia, si considera ca aceste relatii au ajuns la o "rascruce", potrivit proiectului de declaratie comuna a summitului extraordinar de la Bruxelles, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
"UE va ramane vigilenta", potrivit proiectului, obtinut de Reuters.

Revizuirea "ar putea duce la decizii legate de continuarea discutiilor privitoare la viitorul relatiilor dintre UE si Rusia in domenii variate", potrivit textului.

Liderii UE s-au reunit luni intr-un summit extraordinar dedicat conflictului ruso-georgian.

Liderii europeni urmeaza sa aprobe in aceasta dupa-amiaza trimiterea unei misiuni de observare in Georgia, care ar putea fi desfasurata inainte de mijlocul lunii octombrie, a declarat seful diplomatiei europene Javier Solana, citat de AFP.

"Avem deja o misiune de explorare pe teren, la care participa 40 de persoane, si am vrea sa desfasuram in curand o noua misiune. Sper ca pana la urmatorul Consiliu European, la mijlocul lunii octombrie, deciziile vor fi finalizate si misiunea va fi desfasurata", a declarat Solana.

"La inceput va fi o misiune de observare, de planificare, pentru a vedea cum este aplicat planul (pentru pace - n.red.), este foarte important", a explicat Solana.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.