Michael Arrington, de la TechCrunch, a descoperit ca Tom Anderson era, in anii 80, un respectabil hacker.

Dupa ce anul trecut o ancheta publicata de respectabilul blog TechCrunch dezvaluia adevarata varsta a lui Tom Anderson (37 in loc de 32), un articol recent face noi dezvaluiri despre trecutul acestuia. In 1985, cand Tom avea doar 14 ani, FBI-ul a ajuns la concluzia ca minorul se ocupa de spart computere. Sub pseudonimul Lord Flathead, tanarul era extrem de talentat in tehnica numita "war dialing", constand in accesarea neautorizata de servere UNIX prin intermediul liniilor telefonice.

Anderson era liderul unui grup de hackeri pe care ii invata, de exemplu, tehnica de a penetra sistemul informational al bancii Chase Manhattan. Ceea ce a dus la alertarea autoritatilor a fost faptul ca hackerul a lasat, intr-una dintre interventii, un mesaj pe unul din serverele bancii. Dupa cateva saptamani de supraveghere atenta, intr-unul din cele mai importante raiduri ale agentiei, 50 de agenti ai FBI au intrat peste Anderson si prietenii sai, confiscand 25 de computere si aducandu-i acestuia o condamnare penala. Finalizata, pentru ca acesta era minor, cu eliberarea conditionata.

Intrebat de ce apeleaza la metode ilegale pentru a penetra sisteme informatice, fondatorul MySpace a sustinut ca unul dintre motive este faptul ca majoritatea computerelor hackuite contineau compilatoare ale limbajului de programare C, de negasit pe gratis la acea vreme. De altfel, el nu a folosit niciodata informatiile la care avea acces pentru a distruge baze de date sau a transfera fonduri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.