Premierul rus Vladimir Putin a fost felicitat duminica de presa rusa pentru ca a salvat o echipa de televiziune de un tigru siberian, in Orientul Indepartat, relateaza NewsIn

Putin, care a luat o pauza de la a critica Occidentul in dosarul georgian, vizita un parc national, pentru a vedea cum urmaresc oamenii de stiinta tigrii in salbaticie.

In timp ce Putin si o echipa de specialisti se apropiau de un tigru Amur capturat, animalul a scapat si s-a indreptat catre un car de filmare aflat in apropiere, potrivit televiziunii ruse. Putin a tras in tigru cu o arma cu tranchlizante si l-a sedat.

"Nu numai ca Vladimir Putin a reusit sa vada gigantul animal de prada de aproape, dar ne-a salvat si echipa de filmare", a declarat un prezentator de la postul de televiziune Rossiia.

Fostul spion KGB in varsta de 55 de ani, care si-a cultivat o imagine de dur in cei opt ani petrecuti la Kremlin, a fost filmat inaintand prin taiga in haine de camuflaj si cu cizme de desert, inainte de a infrunta animalul feroce.

Premierul rus a ajutat la masurarea coltilor tigrului de Amur si la plasarea unui transmitator prin satelit la gatul animalului, care poate cantari pana la 450 de kilograme si poate atinge o lungime de pana la trei metri.

Tigrii de Amur, cele mai mari feline din lume, s-au aflat in pragul disparitiei, dar in prezent specia a atins cel mai mare numar de exemplare din ultimii 100 de ani.

Putin a multumit cercetatorilor occidentali pentru ca s-au implicat in programele vizand salvarea tigrilor Amur.

Putin a aparut si anul trecut in revistele mondene din lume, dupa ce a fost fotografiat in pantaloni de camuflaj si fara camasa, in timpul unei excursii de pescuit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.