Dalai Lama a iesit in aceasta dimineata din spitalul Lilavati din Bombay zambind si salutand fotografii, relateaza Reuters

Liderul spiritual tibetan exilat si-a impreunat mainile in traditionalul salut inainte de a urca intr-o masina blindata alba pentru a fi dus la hotel, supravegheat de masini de politie.

"Se simte bine si se va odihni in urmatoarele zile", a declarat pentru Reuters Chimie Chhoekyapa, purtatorul de cuvant al lui Dalai Lama, adaugand ca acesta va mai ramane o perioada in Bombay.

Dalai Lama a fost internat saptamana trecuta, dupa ce a acuzat o stare de oboseala si a anulat doua calatorii, in Mexic si Republica Dominicana, conform AFP.

Dupa internare, medicii au spus ca liderul spiritual are dureri abdominale, dar ca nu exista motive de ingrijorare, transmite Reuters.

Dalai Lama s-a alaturat din spital miilor de tibetani din alte parti ale Indiei si a postit, intr-o actiune pentru pace, au declarat ajutoarele sale.

In ultimele saptamani, liderul budist a mers in mai multe turnee pentru a promova respectarea drepturilor omului in Tibet, in timp ce la Beijing se desfasurau Jocurile Olimpice, relateaza AFP.

Laureatul Premiului Nobel pentru pace s-a intors de curand dintr-o calatorie de 11 zile in Franta, aminteste Reuters. Vizita s-a axat pe conferinte despre budism, insa liderul spiritual a criticat si politica Chinei in Tibet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.