"Ea are o judecata buna. Nu considera, spre deosebire de senatorul Obama, ca Iranul este un inamic minor", a declarat McCain, intr-un interviu pentru postul de televiziune Fox News, realizat la St. Paul, inainte de deschiderea conventiei republicanilor. "A fost comandantul-sef al Garzii nationale din Alaska", a subliniat McCain, adaugand ca fiul ei, militar, urmeaza sa fie in curand trimis in Irak. "Sunt mandru de ceea ce stie", a subliniat McCain.

Unii analisti si adversari ai lui McCain au criticat alegerea guvernatoarei de Alaska, in varsta de 44 de ani, mama a cinci copii, subliniind ca acesteia ii lipseste experienta, in cazul in care va ocupa functia de vicepresedinte alaturi de McCain, care are 72 de ani.

John McCain a raspuns criticilor fostului presedinte american Jimmy Carter, care i-a reprosat, in cotidianul USA Today, ca "profita pana la ultima picatura" de eroismul sau din razboiul din Vietnam. "Nu cred ca majoritatea americanilor au aceasta parere. De fapt, majoritatea sustinatorilor meu imi spun sa vorbesc mai mult despre experienta mea, care a fost formatoare", a explicat McCain.

"Trebuie sa judecam caracterul oamenilor, o mare parte a formarii caracteruluu meu a avut loc atunci cand am fost prizonier", a subliniat McCain.

John McCain a stat mai mult de cinci ani in inchisorile nord-vietnameze, unde a fost torturat.