Candidatul democrat la Casa Alba Barack Obama si candidatul la vicepresedintie Joe Biden sunt amandoi descendenti ai unor cizmari irlandezi, a afirmat o specialista americana in genealogie, citata de AFP, potrivit NewsIn.
Stramosii lui Obama si Biden au parasit Irlanda la diferenta de o luna, in aprilie, respectiv mai 1849, a declarat Megan Smolenyak Smolenyak la postul de radio public irlandez, RTE.

Anul trecut, genealogul afirmase ca a descoperit urmele stramosilor lui Obama, familia Kearney, instalati in comitatul Offaly, din centrul insulei. Unul dintre membrii familiei, Fulmuth, a emigrat in SUA.

Genealogul american afirma acum sa stra-strabunicul lui Biden, Owen Finnegan, a emigrat din Carlingsford, comitatul Louth de la frontiera cu Irlanda de Nord, spre Statele Unite.

Amandoi stramosii celor doi politicieni americani erau cizmari, a afirmat genealogul, si au emigrat pentru ca nu mai reuseau sa traiasca din practicarea acestei meserii in Irlanda. Tara a fost devastata in 1845-1849 de Marea Foamete, care a provocat moartea a 1,5 milioane de persoane si emigrarea altor un milion.

Aproape 34 de milioane de americani au origini irlandeze, printrei ei fostii presedinte John Fitzgerald Kennedy si Ronald Reagan. Si fostul presedinte Bill Clinton ar avea, se pare, origini irlandeze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.