Candidatul democrat la alegerile prezidentiale americane Barack Obama sustine pozitia Georgiei in conflictul cu Moscova, a declarat astazi presedintele Parlamentului georgian, dupa intalnirea cu democratul de la Casa Alba, relateaza NewsIn

"Senatorul Obama este perfect informat cu privire la situatia din Georgia. El va participa personal la eforturile care vizeaza sustinerea Georgiei", a declarat David Bakaradze, care a vorbit la postul de televiziune Rustavi-2. David Bakradze s-a intalnit joi cu cu Obama, la Conventia democrata din Denver, a declarat purtatorul de cuvant Maka Guigauri. "Obama este si va ramane un mare prieten al Georgiei", a subliniat Bakaradze.

Barack Obama si candidatul sau la vicepresedintie, senatorul Joe Biden, vor cere Congresului american acordarea unui ajutor de un miliard de dolari Georgiei, a declarat liderul parlamentului georgian.
Si contracandidatul republican al lui Obama, John McCain, a sustinut ferm Tbilisi si a condamnat interventia militara rusa in Georgia.

Barack Obama a obtinut la coventie investitura democrata pentru Casa Alba si a sustinut joi seara un discurs emotionant, sustinut chiar in ziua celebrarii a 45 de ani de la celebrul discurs al lui Martin Luther King, "Am un vis".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.