Rusia a acuzat vineri G7 ca "justifica actele agresive ale Georgiei" prin condamnarea recunoasterii de catre Moscova a Abhaziei si Osetiei de Sud, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"Intr-o declaratie publicata la 27 august, G7 condamna recunoasterea de catre Rusia a independentei Osetiei de Sud si Abhaziei", potrivit ministerului.

"Aceasta masura are un caracter de parti pri si vizeaza justificarea actelor agresive ale Georgiei", afirma autoritatile ruse.

"Condamnam actiunile colegului nostru din G8", au spus atunci ministrii de externe ai Canadei, Japoniei, Frantei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii si Statelor Unite. "Aceasta decizie a Rusiei pune sub semnul intrebarii angajamentul sau pentru pace si securitate in Caucaz", potrivit comunicatului G7.

"Recunoasterea de catre Rusia a independentei Osetiei de Sud si Abhaziei incalca integritatea teritoriala si suveranitatea Georgiei si este contrara rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU sustinute de Rusia", au notat ministrii, care au criticat si "folosirea excesiva" a fortei de catre Rusia in Georgia si continuarea ocuparii unor zone ale acestei tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.