Presedintele georgian Mihail Saakasvili a declarat ca are nevoie de "un nou Plan Marshall" pentru relansarea economiei, intr-un interviu difuzat vineri de radio-ul german Deutschlandfunk, relateaza AFP.

"Avem nevoie de un nou Plan Marshall pentru Georgia, ca economia sa se puna pe picioare", a spus el, referindu-se la planul american de ajutor pentru reconstructie in Europa devastata dupa al Doilea Razboi Mondial.

"Avem nevoie ca Europa si Statele Unite sa se angajeze sa sustina Georgia si ca investitiile sa nu fie facute in alte parti", a adaugat presedintele.

Saakasvili a mai spus ca doreste trimiterea unei forte internationale de mentinere a pacii, pentru apararea georgienilor "in fata unor noi agresiuni ruse" si ca "sutele de mii de persoane alungate din Abhazia si Osetia de Sud sa poata reveni in siguranta acasa".

Pentru prima data de la al Doilea Razboi Mondial, o mare tara europeana "a anexat o parte a teritoriului unei tari vecine", a spus indignat Saakasvili, avertizand ca rusii "cred ca Europa va face putin zgomot un timp, apoi va uita totul".

Rusia este "inca o societate foarte subdezvoltata", ai carei militari "sunt infometati si nu au mijloace", a mai spus liderul georgian, asigurand totusi ca "pe termen lung nu vor exista probleme cu rusii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.