Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, in legatura cu afirmatiile lui Bernard Kouchner privitoare la "viitoare obiective" ale Rusiei de genul Crimeea sau Republica Moldova, ca este vorba despre "o imaginatie bolnava", relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
"Prietenul meu Kouchner a spus ca vom ataca in curand Republica Moldova, Ucraina si Crimeea....Este vorba despre o imaginatie bolnava si probabil ca acest lucru este valabil si in cazul sanctiunilor", a declarat Lavrov.

"Cred ca este o demonstratie de confuzie totala"
, a subliniat el.

Kouchner declarase miercuri ca Rusia ar putea avea si alte tinte in vizor, dupa Georgia. "Exista si alte obiective pe care le putem presupune ca fiind ale Rusiei, mai ales Crimeea, Ucraina, Republica Moldova", a precizat el.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a ironizat, de asemenea, amenintarea cu sanctiuni la adresa Moscovei, spunand ca UE este "pur si simplu iritata" de problemele Georgiei, "mica protejata" a Occidentului. "Este doar pentru ca sunt iritati ca protejata anumitor capitale occidentale nu a fost la inaltimea asteptarilor lor", a spus Lavrov.

Liderii UE iau in considerare impunerea de sanctiuni impotriva Rusiei, a declarat anterior ministrul francez de externe, Bernard Kouchner, inainte de summitul de luni consacrat dezbaterii crizei din Georgia. Intrebat ce masuri ar putea fi luate impotriva Rusiei la summit, Kouchner a spus: "Sunt avute in considerare sanctiuni".

Este prima data cand Parisul aduce in discutie posibilitatea impunerii de sanctiuni impotriva Moscovei in aceasta criza, potrivit AFP. "Nu vreau sa prefigurez sanctiuni, avand in vedere ca reuniunea nu a avut inca loc, dar lucram cu partenerii nostri din UE in acest moment", a spus Kouchner.

"Vom incerca sa elaboram un text puternic, care sa ilustreze determinarea noastra de a nu accepta" situatia din Georgia, a subliniat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.