Secretarul de stat american Condoleezza Rice a coborat de pe locul 4 ,ocupat in 2007, pe locul 7 in 2008, iar senatoarea democrata Hillary Clinton, candidata invinsa in urma alegerilor pentru investitura din Partidul Democrat, ajunge de pe locul 25, in 2007, pe 28, in 2008, anunta Forbes.

Anne Lauvergeon
, presedinta grupului nuclear francez Areva, ajunge de pe locul 14 in 2007 pe locul 9 in 2008.

Numarul doi pe lista este ocupat de o persoana putin cunoscuta marelui public, Sheila Bair, presedinta FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation), una dintre autoritatile de reglementare din sectorul bancar al Statele Unite, a carei responsabilitate este mai ales anuntarea falimentelor bancare.

Presedintele Argentinei, Cristina Fernandez, se plaseaza pe locul 13.

Printre numele care nu se mai regasesc pe lista anul acesta figureaza Zoe Cruz, fosta presedinta a influentei banci Morgan Stanley, dar si Patricia Russo, directoarea generala a firmei franceze Alcatel Lucent, poreclita "kamikaze Pat", care urmeaza sa se retraga de la concuderea companiei la sfarsitul anului.

Pe lista se afla 23 de femei care activeaza in politica, 54 de directoare de companii si cateva personalitati din presa sau din diverse ONG-uri.

Potrivit comunicatului dat publicitatii de Forbes, aproape jumatate (45%) dintre femeile de pe lista sunt din afara Statelor Unite, iar o treime sunt persoane care au aparut pentru prima data in spatiul public.