Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat marti ca Rusia va raspunde militar desfasurarii de elemente ale scutului american antiracheta in Polonia si Cehia, relateaza Reuters, conform NewsIn.
Secretarul de stat american Condoleezza Rice a semnat saptamana trecuta acordul cu Polonia pentru desfasurarea a zece interceptoare de rachete.

"Aceste rachete sunt aproape de granitele noastre si reprezinta o amenintare", a spus Medvedev, pentru Al-Jazeerra. "Acest lucru va crea tensiuni suplimentare si noi vom trebui sa raspundem cumva, fireste folosind mijloace militare", a subliniat el.

Rusia respinge argumentele SUA, potrivit carora scutul vizeaza contracararea unor atacuri din partea unor state problematice, ca Iranul.

Medvedev a mai vorbit despre un raspuns militar in trecut, dar remarcile de marti sunt primele de acest gen de cand Rice a semnat acordul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.