Republica separatista Transnistria de pe teritoriul Moldovei are incredere ca si independenta sa va fi recunoscuta curand de catre Moscova, dupa ce Rusia a recunoscut marti cele doua teritorii georgiene Abhazia si Osetia de Sud, a declarat adjunctul ministrului apararii, Vladimir Atamaniuk, potrivit NewsIn.

"Decizia Moscovei de a recunoaste regiunile separatiste Abhazia si Osetia de Sud este un curs firesc al crizei din Caucaz si un exemplu de reglementare a conflictelor inghetate", sustin surse din cadrul Ministerului Apararii de la Tiraspol.

"Este un proces firesc, care, mai devreme sau mai tarziu, trebuia sa duca la recunoasterea de catre Rusia a independentei regiunilor separatiste Abhazia si Osetia de Sud", a declarat adjunctul ministrului apararii transnistrean, Vladimir Atamaniuk, citat de Interfax.

"In cazul Transnistriei este o chestiune de timp", a declarat Atamaniuk, adaugand ca "Transnistria nu va face parte niciodata din componenta Republicii Moldova". In acest context, Atamaniuk si-a exprimat convingerea ca autoritatile moldovene vor tine cont de opinia Tiraspolului.

Reprezentantul Tiraspolului a declarat ca in Transnistria functioneaza un sistem financiar-bancar propriu si au fost create toate institutiile de stat. "Suntem un stat complet format", sustine Atamaniuk.

"Cooperarea dintre Transnistria, Osetia de Sud si Abhazia se va dezvolta in continuare, in baza unor acorduri reciproce", a mai spus Atamaniuk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.