Pentru mai bine de 900 de ani, Moenjodaro, un oras situat pe teritoriul actual al Pakistanului, a reprezentat un important centru al civilizatiei antice, comparat cu New-York-ul si Londra zilelor noastre. In jurul anului 1700 i.e.n, orasul a fost parasit, fiind astfel acoperit in totalitate odata cu trecerea timpului. Abia in anul 1920 arheologii l-au redescoperit, iar astazi turistii se pot plimba pe strazile orasului pierdut. Revista Forbes ne dezvaluie mai multe orase contemporane sortite aceluiasi destin

  • Banjul, Gambia
Cauza: Cresterea nivelului marii si eroziunea

Odata cu scaderea nivelului apelor pe plan mondial, Gambia, o tara mica din Africa de Vest, este in pericol de a-si pierde in totalitate capitala, Banjul.

Orasul este amenintat atat de eroziunea puternica, cat si de cresterea nivelului apelor oceanului.

  • Detroit, Statele Unite ale Americii
Cauza: Migratia populatiei

Populatia din Detroit a scazut cu o treime din 1950 si pana in prezent, ajungand astazi la un numar de 950.000 de locuitori.

Acest ritm va fi mentinut pana in anul 2030, iar la aceasta se adauga o rata a somajului mai mare de 10 la suta. Daca aceasta evolutie se va mentine, Detroit va ajunge un oras de nerecunoscut pana in anul 2100.


Click aici
pentru a descoperi si alte orase contemporane sortite disparitiei.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.