Un cutremur puternic s-a produs miercuri in zona lacului Baikal, estul Siberiei, producand panica, dar deocamdata nu exista informatii despre eventuale victime sau pagube materiale importante, potrivit autoritatilor, relateaza Reuters

Agentiile de presa ruse au anuntat ca serviciile au fost afectate in capitala regionala Irkutk. "Imediat dupa seismul resimtit la Irkutk s-au produs defectiuni de electricitate, probleme la conexiunile la internet si cele de telefonie mobila, iar bancile si-au suspendat programul de lucru. Unele case au ramas fara acoperisuri", a anuntat agentia RIA.

"Nu exista victime", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului pentru Situatii de Urgenta. El a precizat ca seismul a avut o magnitudine de 9 grade pe scara Richter desi Observatorul din Hong Kong si USGS au estimat intensitatea acestuia la 6,3 grade.

"Nu exista informatii cu privire la inregistrarea unor pagube materiale majore sau victime", a spus un oficial local, care a adaugat ca multe cladiri din regiune sunt proiectate sa reziste chiar si in cazul cutremurelor de intensitate mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.