Unul dintre barbatii arestati le-a spus autoritatilor ca urmau sa traga asupra lui Obama dintr-un punct la inaltime..."cu o pusca...de la o distanta de 750 de metri", potrivit CBS34.

Atentatul asupra lui Obama ar fi trebuit sa aiba loc joi, cu ocazia discursului de investitura pentru prezidentialele din noiembrie, in fata a 75.000 de oameni. Una dintre persoanele retinute a fost arestata duminica, dupa ce politia a descoperit doua pusti in camioneta sa. Un alt barbat a fost arestat avand asupra sa o svastica si este suspectat de legaturi cu grupuri rasiste.

Biroul procurorului din Denver va avea o conferinta de presa marti, dar procurorul Troy Eid a declarat ca nu crede ca exista vreo amenintare la adresa lui Obama.

Presupusul complot este anchetat de Secret Service.

Intr-o tara care inca nu si-a revenit dupa atentatele din 11 septembrie 2001 si unde spectrul asasinatelor politice este foarte prezent, autoritatile au implementat masuri draconice de securitate pentru aceasta conventie. Intre 3.000 si 5.000 de politisti au fost mobilizati pentru a patrula pe strazile din Denver, oras cu doua milioane de locuitori.