Justitia elvetiana a clasat acuzatiile de spalare de bani, cu circumstante agravante, vizandu-l pe Asif Ali Zardari, sotul fostului premier pakistanez Benazir Bhutto, asasinata in decembrie 2007, au anuntat luni surse judiciare, citate de NewsIn

Procurorul general al Genevei, Daniel Zappelli, a clasat acest dosar care dateaza de 10 ani si se refera la o suma de aproximativ 13 milioane de dolari, relateaza agentia elvetiana de presa ATS.

Benazir Bhutto si sotul sau sunt suspectati ca ar fi luat comisioane ilicite si mita de la companiile elvetiene SGS si Cotecna, in schimbul obtinerii unor contracte pentru inspectarea marfurilor la vama.

Fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf a decretat o amnistie generala in octombrie 2007, de care au beneficiat si Bhutto si Zardari.

Procurorul Zappelli a luat in calcul si aceasta decizie atunci cand a clasat dosarul, pe langa faptul ca investigatia desfasurata in Elvetia nu a stabilit clar daca Zardari a luat mita la atribuirea contractelor, in Pakistan, potrivit ATS.

Justitia elvetiana a lansat procedura vizandu-i pe Bhutto si pe sotul ei, actualul presedinte al Partidului Poporului Pakistanez (PPP), in urma unei cereri formulate de autoritatile pakistaneze, in 1997.

Bhutto a parasit Pakistanul in 1999, unde era acuzata de coruptie. Dupa opt ani de exil, ea s-a intors in tara sa natala, in octombrie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.