Casa Alba a apreciat luni ca soarta Osetiei de Sud si Abhaziei nu depinde de "decizia unei singure tari", dupa ce Parlamentul rus a votat in favoarea recunoasterii independentei celor doua regiuni separatiste georgiene, relateaza NewsIn

Viitorul lor statut "este un subiect de negociere pasnica si de discutii intre parti", la care sa participe locuitorii celor doua regiuni, Georgia si ONU, a declarat un purtator de cuvant al presedintiei americane, Tony Fratto.

El a precizat ca soarta celor doua teritorii nu depinde de "decizia unei singure tari", o aluzie la recomandarea formulata de Parlamentul rus pentru recunoasterea independentei lor.

Statele Unite isi vor examina si ansamblul relatiilor cu Rusia, a anuntat Casa Alba, subliniind ca Moscova nu respecta nici in prezent acordul pentru incetarea focului cu Georgia.

Consiliul Federatiei (camera superioara a Parlamentului rus) si Duma de Stat (camera inferioara) au votat in unanimitate luni o declaratie care ii recomanda presedintelui rus Dmitri Medvedev sa recunoasca independenta Abhaziei si Osetiei de Sud.

Decizia ii revine, in prezent, executivului rus, care dispune de o serie de optiuni, de la recunoasterea si anexarea, pur si simplu, a celor doua regiuni, pana la mentinerea statu-quo-ului, ceea ce ar impiedica Georgia sa adere la NATO, potrivit expertilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.