Fosta Autoritate Provizorie din Irak nu poate justifica lipsa a inca 100 de milioane de dolari.

Responsabili ai fostei Autoritati Provizorii din Irak (CPA), aflata la conducerea tarii din 2003 pina la jumatatea anului 2004, nu pot justifica absenta a 100 de milioane de dolari dintr-un fond destinat reconstructiei Irakului, se arata intr-un raport de audit publicat miercuri la Washington. Inspectorul general american insarcinat cu monitorizarea fondurilor pentru reconstructia irakiana a declarat, miercuri, ca a depistat "indicii ale unei posibile fraude", pe care le-a trimis in justitie pentru deschiderea unei anchete.

Raportul examineaza gestionarea si respectarea contractelor de reconstructie din Irak de CPA, condusa in perioada respectiva de catre Paul Bremer, reprezentantul special al presedintelui Bush in Irak. "Raportul arata gestionarea dezorganizata si neglijenta a fondurilor provenind de la contribuabilii americani si chiar de la poporul irakian.

Sint in joc miliarde de dolari, succesul misiunii de stabilizare si credibilitatea americana, iar SUA risca sa favorizeze o cultura a coruptiei in Irak", a spus senatorul american independent Russ Feingold. Un raport american intocmit in ianuarie dezvaluia ca CPA a pierdut urma a 8,8 miliarde de dolari, oferiti ministerelor de la Bagdad din cistigurile de pe urma vinzarilor de petrol irakian.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.