Accidentul unui avion Boeing 737 care s-a prabusit duminica seara la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul din Biskek, capitala Kirgizstanului, a provocat moartea a 65 de persoane, dintre care 41 iranieni, potrivit celui mai nou bilant anuntat, luni, de premierul acestei republici din Asia Centrala.

Accidentul s-a produs la doar patru zile de la catastrofa aviatica de pe aeroportul din Madrid.

In total, 90 de persoane se aflau la bordul aparatului care decolase spre Teheran: 83 de pasageri, sase membri ai echipajului si un reprezentant al companiei iraniene Aseman Air, care inchiriase aparatul.

"65 de pasageri au murit, 22 au fost spitalizati si trei au fost deja externati", a declarat premierul Igor Ciudinov, in cadrul unei intalniri cu presedintele tarii, Kurmanbek Bakiev, de la care televiziunile au difuzat imagini.

Un bilant precedent al serviciilor premierului anunta moartea a 68 de persoane. Ministerul Sanatatii a vorbit la randul sau, luni, de 66 de morti.

Dintre cele 65 de victime, 48 sunt cetateni straini: 41 de iranieni, doi canadieni, un turc, un chinez si trei din Kazahstan, potrivit ultimului bilant. Trei membri kirghizi ai echipajului figureaza de asemenea printre victime.

Cutiile negre se afla deja in posesia Parchetului si "vor fi examinate curand", a adaugat premierul.
Seful statului a decretat o zi de doliu national marti.

Avionul prabusit apartinea companiei private kirghize Itek Air si fusese inchiriat de compania iraniana Aseman Airlines, potrivit unui reprezentant al autoritatii aviatiei civile, Aleksandr Aksionov. Itek Air se afla pe lista neagra a companiilor aeriene care nu au voie sa opereze in spatiul european.

Este vorba despre cea mai mare catastrofa aeriana din Kirghizstan de cand aceasta republica si-a obtinut independenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.