Presedintele Serbiei, Boris Tadici, a scapat cu viata dintr-o aparenta tentativa de asasinat impotriva sa marti seara, cind un vehicul a incercat intentionat sa loveasca vehiculul in care se afla seful statului, a anuntat presedintia de la Belgrad.

"Un vehicul oficial transportindu-l pe presedintele Boris Tadici a fost atacat marti seara de un alt vehicul care a incercat sa-l loveasca, in jurul orei locale 21.00 (20.000 GMT)", pe bulevardul Kneza Milosa, in centrul Belgradului, se precizeaza intr-un comunicat al presedintiei.

Potrivit sursei, seful statului nu a fost ranit. Un automobil marca Audi de culoare neagra a incercat de mai multe ori sa loveasca masina prezidentiala, mentioneaza comunicatul, adaugind ca "reactia prompta a serviciilor de securitate a dus la evitarea unor consecinte grave ale incidentului". Un vehicul din convoiul prezidential a fost totusi avariat, insa autorul tentativei impotriva presedintelui Tadici a reusit sa fuga de la locul incidentului.

Incidentul readuce in memoria sirbilor asasinarea, in martie 2003, a premierului Zoran Djindjici, ucis cu focuri de arma chiar in fata sediului guvernului de la Belgrad. Cu citeva saptamini inainte de uciderea sa, Djindjic mai fusese tinta unui atentat asemanator cu cel produs marti, un camion incercind sa intre in coliziune cu convoiul oficial al premierului.

Mai multi lideri ai fortelor paramilitare, avind legaturi cu Slobodan Milosevici, sint acuzati de implicare in asasinat. Boris Tadici a preluat sefia Partidului Democrat dupa asasinarea lui Djindjici, fiind ales presedinte in vara acestui an. Considerat cel mai popular politician din Serbia, Tadici este aprig contestat de nationalistii sirbi din cauza politicii sale pro-occidentale.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.