Trupele americane vor pleca din Irak la sfarsitul lui 2011, conform acordului de securitate negociat cu americanii, care trebuie examinat si de oficialii irakieni de rang inalt, a anuntat seful negociatorilor irakieni, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"La sfarsitul lui 2011, trupele americane se vor retrage din Irak", a declarat Mohammed al-Haj Hammoud, precizand ca negocierile pe tema articolului 27 al pactului de securitate irakiano-american s-au incheiat.

"Mai exista o clauza, care stipuleaza ca retragerea poate avea loc inainte de 2011 si ca prezenta poate de asemenea fi prelungita dincolo de 2011, in functie de situatie", a adaugat el.

Negocierile privitoare la sfarsitul celor opt ani de prezenta militara americana in Irak au inceput in februarie si ar fi trebuit sa se incheie in iulie. Complexitatea chestiunilor, ca si divergentele, mai ales pe tema unui calendar al retragerii trupelor americane, au intarziat acest final.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.