Noul protocol, sustine un grup de cercetatori, ar creste semnificativ vitezele de transfer de fisiere.
Cercetatori de la universitatile din Washington si Yale au prezentat rezultatele unui studiu prin care demonstreaza ca noul protocol de transfer de fisiere pe internet, p4p, ar putea creste vitezele de transfer cu pana la 235% in SUA, reducand, totodata, traficul intranet, per total, cu pana la 34%. Asta ar putea fi, cu adevarat, o solutie viabila pentru decongestionarea conexiunilor de mare viteza. Comprimarea fisierelor, in noul standard, e mai mare, modul de transfer p4p lucrand, totodata, cu pachete mai mici pe care le preia din locatii mai apropiate in retea de cel care le traficheaza.

Cu parteneri majori printre providerii de internet din State, cum ar fi AT&T, Verizon si Comcast, care au testat intensiv sistemul in luna februarie, noul protocol are toate sansele sa devina, in viitor, standard pentru transferul de media. E de retinut ca atat Verizon cat si Comcast sunt providerii cei mai vehementi impotriva traficului p2p, avand tone de procese pe cap, majoritatea din cauza politicii lor de control a traficului p2p.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.