Georgia a reactionat la cererile de recunoastere a independentei Abhaziei si Osetiei de Sud denuntand riscul unei "colonizari" de catre Rusia a acestor teritorii separatiste georgiene, relateaza AFP, conform NewsIn.
"Rusia este ultima tara din lume care doreste cu adevarat independenta abhaza si oseta. Daca Rusia recunoaste oficial aceste teritorii, nu ar fi altceva decat o colonizare", a declarat secretarul consiliului georgian de securitate, Aleksandr Lomaia.

Lomaia a mai spus ca unicul scop al Moscovei este "sa pedepseasca" Georgia pentru politica sa prooccidentala si pentru candidatura sa la NATO.

Abhazia a cerut Rusiei sa-i recunoasca independenta cu ocazia unui "congres national" ce a reunit zeci de mii de persoane astazi in capitala sa, Suhumi. Liderul Osetiei de Sud, Eduard Kokoiti, a facut aceeasi cerere cateva ore mai tarziu, acuzand in trecere Georgia, dar si Ucraina si Statele Unite, de "genocid" impotriva poporului sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.