Secretarul american pentru Securitate Interna, Tom Ridge, i-a prezentat, marti, demisia presedintelui George W. Bush. Tom Ridge si-a motivat decizia prin aceea ca vrea sa acorde "mai multa atentie problemelor personale".

Ridge a fost numit in functie de George Bush la cateva saptamani dupa atacurile de la 11 septembrie si a precizat ca va ramane la conducerea departamentului securitatii pana la 1 februarie anul viitor, in caz ca Senatul nu desemneaza un inlocuitor pana la acea data. Sarcina principala a secretarului pentru Securitate Interna a constat in revizuirea strategiilor de securitate si in prevenirea unor noi atacuri pe teritoriul Statelor Unite. Tom Ridge este cel care a decis, in sase randuri, ridicarea nivelului de alarma la nivel national de teama unor posibile atacuri teroriste-pana la culoarea portocalie.

El a negat insistent acuzatiile ca unele momente in care a impus alerta maxima ar fi fost menite sa majoreze capitalul electoral al lui George Bush. Trebuie mentionat ca deja au aparut speculatii privind posibilii inlocuitori ai lui Tom Ridge, printre acestia numarandu-se Frances Townsend, consilier prezidential pe chestiuni de securitate nationala si Asa Hutchinson, ministru-adjunct al securitatii nationale.

Sunt vehiculate, de asemenea, nume precum Mitt Romney- guvernatorul statului Massachusetts si Mike Leavitt, cel care s-a ocupat de securitatea Jocurilor Olimpice de iarna de la Salt Lake City, in 2002, noteaza BBC Online.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.