Unsprezece persoane si-au pierdut viata si alte 31 au fost ranite astazi, in urma a doua atentate cu masina-capcana comise la Bouira, 120 kilometri sud-est de Alger, a anuntat postul public de radio algerian, potrivit NewsIn

Cele 11 persoane care au murit sunt civili, potrivit postului public de radio.

Una dintre cele doua explozii a vizat un autobuz care stationa in apropiere de hotelul Sophie, in centrul orasului Bouira. A doua explozie cu masina-capcana a avut loc in apropierea sectorului militar al orasului.

Centrul orasului Bouira a fost imediat inconjurat si un cordon de securitate a fost stabilit in zona atentatelor, potrivit martorilor oculari.

Atentatele intervin la o zi de la producerea altui atac, care a vizat o scoala a jandarmeriei din Issers, estul Algerului, in care 43 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 45 au fost ranite, cel mai sangeros atentat din ultimele opt luni din Algeria.

Este cel mai sangeros atentat dupa cel comis la 11 decembrie in Alger, care a vizat un sediu al Consiliului constitutional si doua birouri ONU, atacuri soldate cu 41 de morti. Acest dublu atentat a fost revendicat de aripa al-Qaida din Magrebul islamic (Baqmi, fostul Grup salafist pentru predica si lupta - GSPC), o aripa mai putin cunoscuta a gruparii lui ben Laden.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.