Cooperarea dintre Rusia si NATO va avea de suferit, daca Alianta incearca sa "protejeze" Georgia, a avertizat viceministrul rus de externe Aleksandr Grusko, intr-un interviu publicat marti, preluat de AFP.
"Daca NATO incearca sa protejeze Georgia, vor exista probleme in cooperarea cu Alianta", a declarat oficialul rus intr-un interviu acordat cotidianul Vremia Novostei.

"Ne opunem in continuare extinderii NATO. O astfel de politica duce la impas", a adaugat el.

Ministrii de externe ai celor 26 de state membre NATO se reunesc marti, la Bruxelles, pentru a-si reafirma sustinerea fata de Georgia in conflictul cu Rusia.

Reuniunea extraordinara, convocata la cererea Washingtonului, incepe la ora locala 10.00 (11.00 ora Romaniei), la sediul NATO, si se va incheia dupa-amiaza.

Discutiile au loc in contextul in care retragerea trupelor ruse din Georgia, promisa de Moscova, intarzie sa se concretizeze pe teren. Un responsabil american din aparare declara luni seara ca nu a observat deocamdata niciun semn la unei retrageri semnificative a fortelor ruse din Georgia.

In aceste conditii, NATO urmeaza sa isi reafirme sustinerea pentru integritatea teritoriala a Georgiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.