Fortele ruse si georgiene au facut schimbul de prizonieri, intr-un gest de buna vointa, in pofida tensiunilor ce persista in legatura cu retragerea amanata a militarilor rusi de pe teritoriul georgian, potrivit NewsIn.
Un corespondent al agentiei Reuters a asistat la schimbul de prizonieri, care a avut loc la 45 de kilometri de Tbilisi, intr-un sat in care se afla pozitii ale militarilor rusi si posturi de politie georgiene.

Schimbul a inclus cel putin un pilot rus ranit cand avionul sau a fost doborat de fortele georgiene. La fata locului se aflau doua elicoptere ruse si mai multe ambulante, iar cativa raniti erau transportati pe targi.

Un oficial guvernamental georgian a anuntat ca armata acestei tari a predat mai mult de cinci militari rusi, inclusiv doi piloti, in schimbul a 15 georgieni, dintre care doi civili.

"Procesul s-a derulat fara incidente. A fost mediat de ambasadorul francez", a spus secretarul Consiliului georgian de Securitate, Aleksandr Lomaia.

Nu este clar inca ce numar de prizonieri au cele doua parti.

In legatura cu retragerea fortelor ruse, purtatorul de cuvant al Ministerului georgian de Interne, Sota Utiasvili a declarat ca “niciun semn de retragere a trupelor ruse din Georgia nu era vizibil marti”.

El a adaugat ca nu a existat nicio miscare semnificativa a trupelor in noaptea de luni spre marti si ca acestea raman pe pozitii.

Moscova a sutinut luni ca a inceput, asa cum a promis, retragerea trupelor.

Retragerea trupelor ruse din Georgia "a inceput deja", a reafirmat marti la postul de radio francez France Inter reprezentantul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, inainte de deschiderea unei reuniuni extraordinare a ministrilor de externe ai tarilor din Alianta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.