Un corespondent al agentiei Reuters a asistat la schimbul de prizonieri, care a avut loc la 45 de kilometri de Tbilisi, intr-un sat in care se afla pozitii ale militarilor rusi si posturi de politie georgiene.

Schimbul a inclus cel putin un pilot rus ranit cand avionul sau a fost doborat de fortele georgiene. La fata locului se aflau doua elicoptere ruse si mai multe ambulante, iar cativa raniti erau transportati pe targi.

Un oficial guvernamental georgian a anuntat ca armata acestei tari a predat mai mult de cinci militari rusi, inclusiv doi piloti, in schimbul a 15 georgieni, dintre care doi civili.

"Procesul s-a derulat fara incidente. A fost mediat de ambasadorul francez", a spus secretarul Consiliului georgian de Securitate, Aleksandr Lomaia.

Nu este clar inca ce numar de prizonieri au cele doua parti.

Citeste si:

In legatura cu retragerea fortelor ruse, purtatorul de cuvant al Ministerului georgian de Interne, Sota Utiasvili a declarat ca “niciun semn de retragere a trupelor ruse din Georgia nu era vizibil marti”.

El a adaugat ca nu a existat nicio miscare semnificativa a trupelor in noaptea de luni spre marti si ca acestea raman pe pozitii.

Moscova a sutinut luni ca a inceput, asa cum a promis, retragerea trupelor.

Retragerea trupelor ruse din Georgia "a inceput deja", a reafirmat marti la postul de radio francez France Inter reprezentantul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, inainte de deschiderea unei reuniuni extraordinare a ministrilor de externe ai tarilor din Alianta.