Unitati speciale georgiene sunt in posesia unor arme germane intrate ilegal in Georgia, a afirmat canalul public al televiziunii germane ARD intr-o emisiune difuzata duminica, relateaza NewsIn.
Potrivit emisiunii "Report Mainz", fotografii recente arata soldati georgieni in Osetia de Sud echipati cu pusti de asalt model G36 care sunt produse de grupul de armament Heckler & Koch din Baden-Wurtenberg, in sud-vestul Germaniei.

Ministerul german al Economiei, citat de ARD, a dat asigurari ca nu a fost emisa nicio autorizatie de export catre Georgia pentru aceste arme.

Potrivit revistei specializate britanice Jane's Defence, grupul Heckler & Koch a depus o cerere de export pentru 230 de modele G36 (200 de modele versiune scurta si 30 de modele versiunea 'commando compact'), dar Guvernul german a refuzat aprobarea tranzactiei, argumentand ca in regiune sunt in desfasurare conflicte teritoriale.

ARD a solicitat punctul de vedere al grupului Heckler & Koch, dar acesta a refuzat sa faca orice comentariu.
"Daca apar acum arme al caror export fusese refuzat de Guvernul federal german, inseamna deci ca este vorba despre exporturi ilegale", a declarat presedintele biroului de informatii pentru armament din Friburg, Jürgen Grässlin, in emisiunea "Report Mainz", unde a identificat una dintre armele aratate in fotografii ca fiind versiunea scurta a pusii G36.

Daca instrumentele de control ale Germaniei in domeniul armamentului se dovedesc ineficiente, atunci va trebui interzis orice export pentru acest tip de arme, considera deputatul ecologist Hans-Christian Ströbele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.