Producerea masiva de culturi modificate genetic risca sa se transforme intr-o catastrofa ecologica, avertizeaza Printul Charles, intr-un interviu acordat in exclusivitate cotidianului „The Daily Telegraph“. Mostenitorul tronului britanic a subliniat ca „experimentul cu natura“ facut in prezent de catre companii multinationale a luat o turnura negativa foarte serioasa. Sa ne bazam pe „corporatii gigantice“ pentru a obtine hrana, a spus el, va avea ca rezultat un „dezastru absolut“
„Ar insemna distrugerea totala a orice, metoda clasica de a ne asigura ca in viitor nu vom mai avea hrana. Ar trebui sa discutam despre securitatea hranei, nu despre producerea ei - aceasta este ceea ce conteaza, si tocmai asta nu inteleg oamenii“, a subliniat Charles. „Daca ei cred ca va functiona cumva deoarece se vor face in continuare manipulari genetice istete, una dupa alta, atunci pe mine sa ma scoateti din calcul, deoarece asa ceva va cauza garantat cel mai mare dezastru ecologic al tuturor timpurilor“, a apreciat printul.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.