Linistea nu a durat prea mult dupa incheierea armistitiului dintre autoritatile de la Tbilisi si cele de la Moscova

Mai multe agentii de presa internationale au relatat ieri ca Rusia a incalcat acordul de incetare a focului dupa ce o coloana de 50 de tancuri rusesti a patruns in orasul georgian devastat Gori si dupa cateva ore a pornit in mars spre capitala georgiana Tbilisi.

Coloana de tancuri
Un reporter BBC a vazut cum cetateni din Osetia de Sud furau, sub amenintarea armei, masinile celor cativa locuitori din Gori care s-au incumetat sa iasa pe strazi. Piata centrala a orasului ardea mocnit, la fel ca si multe locuinte si bazele armatei georgiene din oras. In flacari erau si cateva sate din jurul orasului Gori. Un fotoreporter AFP a relatat ulterior ca tancurile rusesti au parasit strazile din Gori, indreptandu-se spre Tbilisi.

La cateva ore dupa aceste rapoarte, un adjunct al ministrului de Interne georgian a tinut sa linisteasca opinia publica, anuntand ca tancurile rusesti nu se indreapta spre Tbilisi. In plus, Rusia a recunoscut ca trupele sale se afla la Gori pentru a goli un depozit militar georgian.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.