Femei din Yemen poarta postere care reprezinta portretele unor sustinatori ai retelei conduse de Osama bin Laden

De la aparitia sa, organizatia terorista a trecut prin mai multe schimbari, devenind o amenintare pentru lumea intreaga.

In urma cu 20 de ani, intr-o casa din orasul pakistanez Peshawar, a fost infiintata organizatia Al-Qaida. Evenimentul, aparent minor, urma sa aiba consecinte devastatoare.

Cei 20 de ani de existenta a acestei organizatii au oferit prilejul expertilor americani de a face o analiza asupra starii actuale a retelei teroriste a lui Osama bin Laden.

Concluziile ar putea fi sintetizate de doua evenimente care au avut loc in preajma acestui jubileu. Omul numarul doi al organizatiei, egipteanul Ayman al Zawahri, a difuzat primul sau mesaj in limba engleza, lansand noi sageti impotriva "cruciatilor timpurilor moderne de la Casa Alba".

Mesajul reaminteste Americii (aflata astazi in campanie electorala, ca acum 20 de ani) si restului lumii ca Al-Qaida a suferit unele schimbari, dar nu este infranta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.