Cancelarul federal al Germaniei, Gerhard Schroeder, sosit marti seara la Ankara intr-o vizita de lucru de doua zile, a cerut Turciei "sa puna in practica" reformele proeuropene, declarandu-se, totodata, convins ca negocierile de aderare la UE cu Ankara vor debuta la 3 octombrie, asa cum este prevazut. Schroeder a solicitat Turciei, tara a carei populatie este de confesiune majoritar musulmana, sa largeasca drepturile minoritatilor religioase, subliniind ca libertatea cultului reprezinta un principiu european.

Cancelarul federal german a amintit Ankarei si de angajamentul de a semna un protocol prin care sa se extinda acordul vamal al Turciei incheiat cu UE si asupra Ciprului, fara de care negocierile de aderare cu UE nu pot incepe. Turcia nu recunoaste insa partea greaca a insulei cipriote, Republica Cipru, membra a UE din mai 2004. Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a salutat nivelul relatiilor economice bilaterale, volumul schimburilor comerciale dintre Berlin si Ankara atingand 21 miliarde de dolari anul trecut.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.