Ministrii europeni de externe se declara gata sa se implice, "inclusiv pe teren", pentru a sustine eforturile de pace din Georgia, intr-un proiect de declaratie dat publicitatii miercuri si obtinut de AFP.
In acest text, sefii diplomatiei tarilor europene "indeamna" partile sa respecte acordul de pace incheiat miercuri intre Moscova si Tbilisi si "sa asigure aplicarea sa efectiva si cu buna-credinta".

Ei subliniaza, pe de alta parte, ca "Uniunea Europeana trebuie sa fie gata sa se implice, inclusiv pe teren, pentru a sustine toate eforturile, intre care cele ale ONU si OSCE, in vederea unei solutionari pasnice si durabile a conflictelor din Georgia".

Marti, la Moscova, presedintele francez Nicolas Sarkozy, a carui tara detine presedintia UE, spusese ca Uniunea este "disponibila" pentru a participa la o forta de pace in Georgia, dupa conflictul cu Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.