Pe cat de straniu, pe atat de adevarat. Berlusconi pare tot mai alergic la ceea ce inseamna politica, fiind prea nerabdator pentru a se supune asteptarilor, prea independent pentru a fi conditionat, prea egoist pentru a imparti puterea. Sunt 11 ani deja de cand nababul media troneaza pe scena politica italiana, ultimii cinci petrecandu-i in fotoliul de premier. Iata insa ca, acum, mai surprinzator de cat a fost vreodata, Cavalerul de la Roma pune in balanta iesirea sa din viata politica, insa cu o conditie: formarea unui partid unic de centru-dreapta, reunind toate formatiunile din coalitia aflata la guvernare.

Alianta pentru Libertate, acesta ar fi numele partidului pe care intentioneaza sa-l creeze Silvio Berlusconi pentru a-i lasa pe altii, mai tineri, sa iasa in fata. "Nu sunt de neinlocuit", sustine seful executivului italian, declarandu-se fericit sa predea stafeta altcuiva, dat fiind ca pozitia pe care o ocupa in prezent nu reprezinta "nici misiunea, nici idealul, nici talentul" sau.Decizia lui Berlusconi il prinde insa pe picior gresit pe Romano Prodi, liderul opozitiei, al carui argument forte pentru inlaturarea actualului premier si a castiga increderea unui numar cat mai mare de electori a constat in faptul ca acesta ar fi "un lider dominant".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.