Autoritatile de la Londra ar putea fara indoiala sa obtina „coronita” la un concurs de interpretari eronate ale propriilor legi. Mai nou, victimele unor violuri au ajuns sa fie, cel putin financiar, „trase la raspundere” pentru nefericitele agresiuni la care au fost supuse
14 persoane, victimele unor agresiuni sexuale in ultimii ani, au primit compensatii mai mici de la autoritati deoarece au consumat bauturi alcoolice inainte sa fie violate... „contribuind” in acest fel la incident.
„Gafa” apartine tocmai institutiei britanice care se ocupa de administrarea acestor ajutoare pentru victimele agresiunilor (CICA), in special sexuale. Numai ca pana si personalul institutiei se spala pe maini de aceasta decizie, care este pusa pe seama unei clauze din metodologia de functionare a agentiei.

Articolul stipuleaza ca orice compensatie de natura financiara va fi redusa daca alcoolul „a contribuit la crearea circumstantelor in care s-au produs ranile (asupra personei in cauza-n.r.)”, relateaza „The Telegraph”. Numai ca aplicata la cazurile victimelor unor violuri, practic, acestea sunt „admonestate” ca ar fi permis agresiunea prin consumarea catorva pahare de alcool.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.