Ceremonia a debutat printr-o scena spectaculoasa, in care pe cer puteau fi vazute urme uriase de picioare, formate din focuri de artificii, care traversau orasul Beijing spre stadionul olimpic. Urmele acestora ar fi trebuit sa fie filmate in direct, din elicopter.

Acestea nu au fost vizibile din cauza conditiilor de ceata, chiar daca artificiile au fost lansate, a explicat vice-presedintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice. "Este posibil ca imaginile montate anterior sa fi fost folosite din cauza vizibilitatii reduse", a declarat Wang Wei.

Potrivit cotidianului Beijing Times, imaginile au fost, de asemenea, montate si trucate cu ajutorul unei echipe informatice specializate. Se presupune si ca miscarile elicopterului au fost simulate si astfel s-a creat intentionat o imagine neclara, pentru a imita efectul produs de ceata.

Controversa vine imediat dupa ce directorul muzical al spectacolului din deschiderea JO a recunoscut ca o fetita chineza care a cantat in timpul ceremoniei a facut playback.

Pentru a va reaminti Ceremonia de deschidere a JO, Imagini de la deschidere aici.