CIA a cerut agentilor sai, la sfarsitul anului 2001, sa aduca, intr-o cutie plina cu gheata, capul liderului Al-Qaeda, Osama bin Laden, iar capetele principalilor membri ai gruparii teroriste in tepe, a declarat un spion american in retragere, citat de AFP.In timp ce Statele Unite erau in stare de soc dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, spionul Gary Schroen a fost trimis in Afganistan pentru a ajuta la inlaturarea de la putere a talibanilor si astfel a primit misiunea de a-l captura pe Bin Laden, de a-l ucide si de a aduce capul acestuia intr-o cutie cu gheata.

Schroen a povestit, pentru un post american de radio, ca acest ordin i-a fost dat de directorul CIA pentru combaterea terorismului, care la momentul respectiv era Cofer Black."A fost pentru prima data in 30 de ani de activitate pentru CIA cand mi s-a cerut sa ucid o tinta, mai degraba decat sa o aduc vie", a subliniat fostul spion. "Domnule, acestea sunt cele mai clare ordine pe care le-am primit. Cu siguranta pot gasi tepe, dar nu stiu cum voi reusi sa fac rost de gheata. Insa vom gasi o solutie", sustine Schoen ca i-a raspuns lui Black.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.