Fortele abhaze proruse au afirmat marti ca au reusit sa incercuiasca fortele georgiene in defileul Kodori, o regiune disputata a teritoriului separatist Abhazia, relateaza NewsIn.

Fortele abhaze proruse au lansat marti o operatiune pentru alungarea fortelor georgiene din defileul Kodoro, o regiune disputata a teritoriului separatist, a anuntat agentia Interfax, care citeaza un responsabil al Ministerului abhaz al Apararii

Operatiunea a inceput la ora locala 6.00 (5.00, ora Romaniei), potrivit Interfax, care nu da alte detalii.
Postul rus de televiziune Vesti 24 a anuntat un schimb intens de tiruri in defileul Kodori si bombardamente efectuate in aceasta zona de catre aviatia abhaza.

Georgia a afirmat luni ca a respins "toate atacurile" din defileul Kodori. "Au existat mai multe atacuri in defileul Kodori, dar toate au fost respinse", a declarat la televiziune purtatorul de cuvant al Ministerului georgian de Interne, Sota Utiasvili.

La randul lor, abhazii au anuntat ca i-au "blocat total" pe militarii georgieni din defileul Kodori.

"Detasamentele militare georgiene sunt total blocate in partea superioara a defileului Kodori din Abhazia", a declarat ministrul abhaz al apararii, Miran Kismaria, citat de agentia Interfax.

Separatistii din Abhazia au inceput sambata o operatiune militara impotriva trupelor georgiene din defileul Kodori, deschizand de facto un nou front pentru fortele georgiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.