Fortele ruse au ocupat o baza militara georgiana de la Senaki, vestul Georgiei, in apropierea regiunii separatiste Abhazia, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului georgian de Interne, potrivit NewsIn.

Anterior, Ministerul georgian de Interne anuntase ca trupele ruse din Abhazia au patruns pe teritoriul georgian propriu-zis si au inaintat luni 40 de kilometri, ajungand in zona localitatii respective. Ministerul rus al Apararii a confirmat ca trupele ruse desfasoara operatiuni in apropiere de Senaki.

Senaki se afla in afara asa-numitei zone de securitate instituita de-a lungul frontierei de facto dintre Abhazia si restul Georgiei. Trupe ruse de mentinere a pacii au fost stationate in Abhazia de la declararea independentei acestui teritoriu in 1990.

Trupele ruse "avanseaza in zeci de vehicule blindate de transport de personal si in prezent sunt la Senaki", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Sota Utiasvili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.