Un barbat chinez l-a ucis sambata, la Beijing pe socrul antrenorului echipei de volei a SUA, Hugh McCutcheon, in urma unui atac. De asemenea si sotia acestuia a fost grav ranita, punand la mare indoiala securitatea evenimentelor sportive pe care o promisese China la inceputul Jocurilor Olimpice.

Todd Bachman, sotia sa Barbara, fiica lor, Elisabeta si un ghid chinez au fost atacati in timp ce vizitau monumentul Drum Tower , o atractie turistica din centrul orasului, dupa cum informeaza Comitetul Olimpic din SUA (USOC).

Atacatorul, un barbat in varsta de 47 de ani, originar din estul Chinei, a aparut ca din senin de la cel de-al doilea nivel al monumentului si i-a atacat cu un cutit, dupa cum a precizat politia chineza intr-o declaratie, fara a da detalii despre motivul atacului.

"Comitetul Olimpic American anunta cu tristete moartea lui Todd Bachman, socrul antrenorului lotului olimpic de volei masculin al SUA ," a declarat USOC pe site-ul lor.

"Dl Bachman a murit ca urmare a ranilor suferite in timpul atacului. Dna Bachman a suferit si ea rani grave si a fost transportata la un spital local pentru tratament de urgenta. Ranile sunt destul de grave si ii pot pune viata in pericol." Fiica lor, Elisabeth, care a fost cu ei in momentul atacului, nu a fost ranita, insa ghidul a fost si el atacat, a adaugat politia.

USOC a adaugat ca familia Bachman nu purta imbracaminte sau acte care i-ar fi putut identifica. Deci, aparent atacatorul nu avea de unde sa-si da seama ca sunt rude ale unui membru al echipei olimpice americane. Citat de politie, ucigasul a declarat ca a actionat singur, nefiind implicat in vreo grupare.

Atacul a avut loc in ciuda normelor de securitate care s-au demarat pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, fiind implicati mai mult de 150,000 de politisti si jandarmi pentru a patrula prin oras. Se estimeaza ca 450000 straini vor veni in total la Beijing pentru Jocurile Olimpice, care au inceput vineri seara si se vor termina pe 24 august. Crima a avut loc, exact in perioada in care presedintele american George W. Bush mai era inca in oras pentru a participa la Jocuri si el de asemenea si-a exprimat condoleantele familiei .

"Casa Alba si Ambasada SUA si-au oferit asistenta, oricare ar fi nevoile familiei. Oficialii americani au luat legatura si cu autoritatile chineze in aceasta privinta." Comitetul Olimpic International a emis o declaratie, adaugand ca starea generala este una de "profunda tristete" si ca incidentul neprevazut a indoliat Olimpiadele care ar fi trebuit sa fie motiv de bucurie pentru ambele state.

Actele de violenta impotriva strainilor la Beijing si in China in general, sunt extrem de rare, chiar daca numerosi expatriati se plimba in voia lor prin strazile capitalei noaptea , fara ca autoritatile sa banuiasca macar. Cu toate acestea, strainii au fost victime ale catorva atacuri de acest gen in acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.