Ministrul georgian de externe, Eka Tkeselasvili, se va intalni marti la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a anuntat luni o purtatoare de cuvant al NATO, informeaza NewsIn.
"Ministrul georgian al afacerilor externe va veni la o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic", cea mai inalta instanta de decizie a NATO, care este prezidata de Jaap de Hoop Scheffer, a declarat purtatoarea de cuvant.
Secretarul general al NATO si-a exprimat duminica regretul fata de "folosirea disproportionata a fortei" in Georgia si si-a reiterat apelul pentru o incetare a focului "imediata".

Sefii diplomaiei din tarile UE se vor reuni miercuri la Bruxelles pentru a gasi o pozitie comuna in ceea ce priveste conflictul dintre rusi si georgieni.

Georgia a sperat sa primeasca la summitul NATO din aprilie de la Bucuresti statutul de candidat oficial pentru aderarea la Alianta Nord-Atlantica, insa tarile membre NATO nu au reusit sa ajunga la un consens pe aceasta tema in special din cauza impotrivirii Germaniei si Frantei, tara care in prezent asigura presedintia Uniunii Europene. Obiectiile celor doua membre NATO fata de candidatura Georgiei s-au legat tocmai de situatia nerezolvata a conflictelor inghetate de pe teritoriul georgian (Osetia de Sud si Abhazia). NATO si-a luat insa angajamentul ca usa Aliantei ramane deschisa pentru Georgia, care, alaturi de Ucraina, urmau sa fie supuse unei noi evaluari in decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.