Zeci de avioane militare ruse au bombardat in cursul noptii tinte civile din Gori, cel mai mare oras georgian situat in apropiere de regiunea separatista Osetia de Sud, a anuntat luni la televiziune purtatorul de cuvant al Ministerului georgian de Interne, Sota Utiasvili, citat de NewsIn.

Orasul georgian Gori este atacat "masiv" de artileria si aviatia rusa, iar trupe de infanterie se pregatesc de un asalt, declarase in cursul noptii pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului georgian de Interne. "Au fost bombardamente masive la Gori toata seara (de duminica - n.r.) si primim informatii in legatura cu un atac iminent al tancurilor ruse", a spus oficialul georgian.

Anterior, presedintele georgian Mihail Saakasvili afirmase intr-o conferinta de presa ca tancuri ruse de afla pe teritoriul tarii sale, in afara granitelor regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud.

"Gori este bombardat masiv atat aerian, cat si cu artileria", a subliniat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne. Trupele ruse "nu sunt inca acolo, dar par sa fie pregatite" sa intre in Gori, afirma Utiasvili duminica seara.

Tot duminica, secretarul Consiliului georgian de Securitate afirmase ca fortele ruse se indreapta spre sud, iar fortele georgiene au ocupat pozitii pentru a apara orasul Gori.

"Trupele ruse (din Osetia de Sud - n.red.) se indreapta spre sud, iar urmatoarea etapa in aceasta directie este orasul Gori", a declarat Aleksandr Lomaia. "Trupele noastre au ocupat pozitii pentru a apara orasul", a spus el.

Pe de alta parte, televiziunea publica georgiana anuntase moartea mai multor civili in bombardamente aeriene asupra unei zone rezidentiale din Gori, oras din nordul Georgiei, dar rusii au demintit ferm ca au intreprins atacuri asupra populatiei civile.

Gori, situat in centrul tarii, este cel mai mare oras georgian din proximitatea regiunii separatiste proruse Osetia de Sud, unde s-au desfasurat lupte inversunate intre fortele ruse si cele georgiene


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.