Stadionul Cuib de Pasare din Beijing a gazduieste astazi ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2008, care a inceput un foc de artificii desfasurat deasupra arenei pe care se vor desfasura concursurile de atletismul si fotbalul, dar si festivitatea de inchidere a Olimpiadei.

Ceremonia de deschidere a inceput cu dansul a 2008 de percutionisti. Apoi, pe axa centrala a orasului Beijing ,au fost preictati 29 de pasi din artificii. Pe gazonul Cuibului de Pasare au fost conturate din lumini cele cinci cercuri care compun steagul olimpic, din care au coborat 20 de zane. Cele cinci cercuri din instalatii luminoase s-au ridicat in centrul Stadionului Olimpic. Dupa inaltarea cercurilor olimpice, in arena a intrat steagul Chinei, purtat de copii imbracati in costume populare. Drapelul a fost preluat de militari care l-au ridicat, in timp ce un cor compus din 224 de persoane au cantat Marsul Voluntarilor, imnul oficial al Chinei.

Cifrele ceremoniei de deschidere: aproximativ 91.000 de spectatori; 60.207 de bilete vandute; 90 de sefi de stat si de guvern, dar si alti oficiali; 204 delegatii sportive; 14.000 de participanti la spectacol; 15.153 de costum; 2.488 de voluntari.

Beijing a obtinut dreptul de gazduire a celei de-a 26-a editii a Olimpiadei de vara, in timpul celei de-a 112-a sesiuni a CIO de la Moscova, pe 13 iulie 2001, in detrimentul oraselor Toronto, Paris, Istanbul si Osaka.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.