Potrivit agentiei de presa japoneze Kyodo, compania Air China din Japonia a primit un e-mail care ameninta cu o explozie la bordul aparatului, pentru a crea probleme organizatorilor Jocurilor Olimpice in ziua ceremoniei de deschidere a evenimentului.

"Zborul 406 a trebuit sa revina la sol in urma unei alerte cu bomba. Nimeni nu a fost ranit", a declarat telefonic Akiko Noguchi, purtator de cuvant al aeroportului international Nagoya.

"Odata se va fi verificata securitatea aparatului, acesta va putea decola rapid", a adaugat purtatorul de cuvant.

Joi, o grupare islamista putin cunoscuta a avertizat ca va organiza atentate in timpul Jocurilor Olimpice din China si le-a cerut musulmanilor sa nu participe la activitati care au legatura cu acest eveniment, a anuntat o companie americana care monitorizeaza activitatile teroriste.

"Partidul Islamic din Turkestan (TIP) a transmis o noua amenintare la adresa Jocurilor Olimpice de la Beijing", a anuntat IntelCenter. "Nu calatoriti in aceleasi autobuze, trenuri, avioane, nu stati in aceleasi cladiri sau in orice locuri unde se afla chinezi", avertizeaza TIP intr-o inregistrare video intitulata "Chemare catre natiunea islamica mondiala".

In luna iulie, autoritatile chineze au negat ca aceasta grupare se afla in spatele unei serii de atacuri comise inaintea JO. TIP a dat publicitatii o inregistrare video in care sunt amenintate Jocurile Olimpice si isi asuma responsabilitatea pentru atacurile cu bomba comise in autobuze din Shanghai si Kumning, capitala provinciei Yunnan.

Potrivit expertilor agentiei private de informatii Stratfor, TIM este o alta denumire folosita de Partidul Islamic din Turkestanul de Est (ETIM), aflata pe lista ONU a organizatiilor teroriste.