Agenti ai Secret Service, care se ocupa de paza presedintelui si a candidatilor la presedintia Statelor Unite, au arestat un barbat care ameninta ca il va ucide pe democratul Barack Obama, au anuntat joi surse judiciare, citate de AFP.

Raymond Hunter Geisel, originar din Bangor, Maine, in varsta de 22 de ani, a lansat amenintari si la adresa presedintelui George W. Bush.

Arestat sambata la Miami, Florida, Geisel a fost transferat joi in fata unui tribunal federal care a ordonat plasarea sa in detentie, fara posibilitatea de a fi eliberat pe cautiune. El a fost inculpat pentru proferare de amenintari cu moartea la adresa lui Obama. Politia a confiscat arme de foc, munitii si arme albe din camera de hotel si masina acestuia.

Potrivit documentelor inaintate tribunalului, Geisel ar fi spus in fata unor martori: "Daca acest negru este ales, il voi asasina eu insumi". El ar fi amenintat, tot fata de alte persoane, ca il va impusca in cap pe George W. Bush. Suspectul neaga insa ca ar fi facut aceste amenintari, tribunalul fiind nevoit sa- l acuze doar pentru amenintarile la adresa lui Obama.

Senatorul de Illinois, Barack Obama, s-a aflat in Florida pe data de 1 si 2 august, dar nu a mers la Miami.

Obama, care ar putea deveni primul presedinte american de culoare al Statelor Unite, beneficiaza de protectia Secret Service de la inceputul alegerilor primare din Partidul Democrat.

Potrivit Reuters, barbatul arestat a marturisit ca are probleme psihice, declarand ulterior ca a glumit cand a spus ca, daca ar vrea sa il ucida pe Obama, ar folosi o pusca cu luneta. El afirma ca a fost abuzat fizic si psihic cand era mai tanar, internandu-se ulterior, din proprie initiativa, la o clinica de boli psihice din Maine, pentru a se trata de stres post-traumatic. Gloantele gasite in camera de hotel si masina sa sunt dintre cele ce pot patrunde prin peretii unei masini blindate, ceea ce este ilegal in Florida.

Potrivit unui purtator de cuvant al Secret Service, Ed Donovan, aceasta "ar putea fi prima arestare" ce are legatura cu actuala campanie prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.