Statele Unite vor cheltui 2,2 miliarde de dolari pentru a-si dezvolta, in Irak si Afganistan, capacitatea lor aeriana de supraveghere, recunoastere si culegere de informatii, a anuntat joi un purtator de cuvant al Pentagonului, citat de NewsIn

Congresul american a acceptat deja ca 1,2 miliarde de dolari sa fie alocati pentru sporirea rapida a capacitatilor de spionaj in aceste doua zone de razboi, a explicat purtatorul de cuvant Bryan Whitman.
Secretarul apararii, Robert Gates, a deblocat, la randul sau, un miliard de dolari suplimentari pentru ca fluxul noilor informatii sa poata fi exploatat si analizat, a precizat purtatorul de cuvant.

Seful Pentagonului raspunde astfel unei solicitari din ce in ce mai insistente din partea comandantilor de pe teren, care au cerut la unison si ferm drone sau alte tipuri de avioane pentru a putea dispune de imagini video in timp real de pe campul de lupta, un atu care si-a dovedit eficienta de nenumarate ori, permitand cu precadere detectarea sau urmarirea insurgentilor atat ziua, cat si noaptea.

Prin achizitionarea de avioane bimotor si de drone suplimentare, Pentagonul doreste ca patrulele aeriene de 24 de ore sa sporeasca de la 12 cate sunt in prezent la 44, potrivit presei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.